Utbildning

Lär dig flyga med Örnsköldsviks Motorflygklubb!

Genom ett samarbete med Umeå Flygklubb samt tillgång till flyglärare inom klubben så kan vi bedriva utbildningsverksamhet hos oss. Detta innefattar både PPL certifikat, mörkercertifikat, LAPL, intypning och proficiency checks bland annat.

Lär mer om teoriutbildningen och den praktiska flygutbildningen på Umeå Flygklubbs hemsida:

Introduktionsflygning

Att genomföra en introduktionsflygning kan vara ett bra sätt att känna efter om flygning med mindre flygplan kan vara något för dig.

För dig som funderar kring en present att ge bort till ”den som har allt” kan en introduktionsflygning i ett mindre flygplan vara ett alternativ.

En introduktionsflygning hos Örnsköldsviks Motorflygklubb börjar med en kort genomgång före flygningen och en inspektion av flygplanet, där vi pratar igenom vad vi skall göra och en del tekniska fakta om flygplanet.

Om möjlighet finns så ser vi gärna till att under flygningen passera något för eleven intressant ställe för att erbjuda möjlighet till fotografering. Glöm inte kamera.

Normal flygtid för en introduktionsflygning är 30 – 50 min.

Om du tycker detta låter lockande, kontakta oss på utbildning@flygklubben.com. Ange namn och telefonnummer så tar vi kontakt med dig för att boka in en tidpunkt för introduktionsflygningen.